Internationale Grüne Woche 15.01.2021-24.01.2021

Најголем светски саем на прехрана, земјоделство и цвеќарство поврзано со GLOBAL FOOD FORUM

2020: 1.888 изложувачи од 72 држави на 128.000 м2

             400.000 посетители, кој потрошиле 52 мил. ЕВР


Obaveštavamo vas, da će se sajam Međunarodna zelena nedelja, zbog Korone virus pandemije, u januaru 2021 održati jedino kao B2B događaj i bez široke publike.

Za IGW 2021 želimo kreirati platformu za politiku dijaloga u poljoprivredi.


Poslednji press release možete naći tu.

»Organizator INTERNATIONAEL GREEN WEEK – a se fokusira na susret poslovnih partnera« kazao je direktor sajma, g. Lars Jaeger.


Radujemo se ponovo susretu na IGW 2021!


(IGW) беше прв пат организиран во 1926 година и во 2021 година тоа ќе биде 86. IGW.  Тоа е најголем светски и истовремено единствен меѓународен саем на  храна, земјоделство и полјоделие. Во почеток на саемот Меѓународна зелена недела  - IGW се одвива  »Global Food Forum«, на кој учествуваат повеќе од 80 министри за земјоделие од целиот свет. На IGW изложувачите доаѓаат да ги тестираат своите произвoди, бидејќи саемот во десетте денови го посетуваат повеќе од 400.000 посетители. Посебна улога на IGW нашле и обновувачки извори, земјоделски и еколошки производи и развој на покраини и зеленчук.

IGW го угостува комерцијалното и некомерцијално земјоделие, шумарство и уредување на околина, а посебно е интересен за оние, што создаваат на пазарите во развој во средна и источна Европа.

Медиумска покриеност:  3.000 новинари од 75 држави,  19.000 новински куќи,  700 телевизиски емисии

 Значењето на саемот IGW 2020 од гледиштето на земјоделската политика ја покажува и посетата на претседателката на владата и повеќе од 200 министри и државни секретари од целиот свет.


 

>>> INFORMACIJE ZA IZLAGAČE <<<

 

>>> INFORMACIJE ZA POSLOVNE POSETIOCE(Ulaznice- Jesen 2020) <<<

 

KONTAKT:

Miha Čebulj
Tel.: +386(0)5905 1410; GSM: +386 (0)31 312 914
miha.cebulj@messe-berlin.si

Tamara Stanarević
Tel.: +386(0)5905 1411

tamara@messe-berlin.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

   
   
 
 
 
I AGREE

Website uses cookies to improve the functioning

By using  this site, you agree to our use of cookies, which are designed to improve your user experience on our website.  More about cookies.