Internationale Grüne Woche 19.01.-28.01.2018

Најголем светски саем на прехрана, земјоделство и цвеќарство поврзано со GLOBAL FOOD FORUM

2017: 1.614 изложувачи од 100 држави на 115.200 м2

             397.228 посетители, кој потрошиле 40 мил. ЕВР


(IGW) беше прв пат организиран во 1926 година и во 2018 година тоа ќе биде 83. IGW.  Тоа е најголем светски и истовремено единствен меѓународен саем на  храна, земјоделство и полјоделие. Во почеток на саемот Меѓународна зелена недела  - IGW се одвива  »Global Food Forum«, на кој учествуваат повеќе од 80 министри за земјоделие од целиот свет. На IGW изложувачите доаѓаат да ги тестираат своите произвoди, бидејќи саемот во десетте денови го посетуваат повеќе од 400.000 посетители. Посебна улога на IGW нашле и обновувачки извори, земјоделски и еколошки производи и развој на покраини и зеленчук.

IGW го угостува комерцијалното и некомерцијално земјоделие, шумарство и уредување на околина, а посебно е интересен за оние, што создаваат на пазарите во развој во средна и источна Европа.

Медиумска покриеност:  4.840 новинари од 70 држави,  15.000 новински куќи,  390 телевизиски емисии,  повеќе од 1500 радијски извештаи.

 Значењето на саемот IGW 2016 од гледиштето на земјоделската политика ја покажува и посетата на претседателката на владата и повеќе од 200 министри и државни секретари од целиот свет.


  Cene ulaznica su kod predstavnika  MESSE BERLIN   jeftinije nego kod ulaza na sajam ili on-line:

 

-DNEVNA ULAZNICA ZA POSLOVNE POSETIOCE: 16€  (na blagajni: 20€)

-  3-DNEVNA ULAZNICA ZA POSLOVNE POSETIOCE: 24€  (na blagajni: 30€)

-PERMANENTA ULAZNICA ZA POSLOVNE POSETIOCE: 44€  (na blagajni: 55€)

-DNEVNA ULAZNICA ZA PUBLIKU:  11€ (na blagajni: 14€)

-PERMANENTNA ULAZNICA ZA PUBLIKU: 34€ (na blagajni: 42€)

 

 Kontakt:

Miha Čebulj

 Tel.: +386(0)5905 1410; GSM: +386 (0)31 312 914

  miha.cebulj@messe-berlin.si

 

 Dobrodošli na IGW 2018!

 


 

   
   
 
 
 
I AGREE

Website uses cookies to improve the functioning

By using  this site, you agree to our use of cookies, which are designed to improve your user experience on our website.  More about cookies.